Links & voorlichting

Nederlands

English

Deutsch

Français

Español

Polski


Português

Papiamentu

Türkçe

Arabic

Chinese

                               
Folder 20-weken echo

Nederlands

English

Deutsch

Français

Español

Polski


Português

Papiamentu

Türkçe

Arabic

Chinese

 

Keuzehulp
Op deze site van het Rijksinstituur voor de Volksgezondheid en Millieu (RIVM) vindt u een keuzehulp bij screening op downsyndroom en een keuzehulp voor de 20 wekenechoIn beide keuzehulpen komen verschillende overwegingen aan bod die een rol kunnen spelen bij uw beslissing om wel of niet deel te nemen aan de screening. Daarnaast biedt de site ook hele overzichtelijke informatie over de 20 wekenecho.

Erfelijkheid
Deze site van het Erfocentrum biedt informatie over erfelijkheid, erfelijke en aangeboren afwijkingen.

Stichting Downsyndroom
Deze site van de Stichting Downsyndroom is opgezet voor en door ouders van kinderen met downsyndroom en biedt veel informatie over downsyndroom en leven met (kinderen met) downsyndroom. Ook de website van de afdeling Amsterdam van de Stichting Downsyndroom bevat veel actuele informatie en is een bezoek waard.

Contactgroep ZwangerschapsBeëndiging (CZB)
Deze site is van een lotgenotengroep voor ouders die een gewenste zwangerschap hebben afgebroken van een kindje met een ernstige aandoening.

Niet-invasieve Prenatale Test (NIPT)
Informatie over een nieuwe test op downsyndroom, waarbij bloed van de moeder wordt afgenomen om te screenen op downsyndroom, patausyndroom en edwardssyndroom.

Stichting Prenatale Screening Zuid-West Nederland
Op deze site vindt u informatie over de coördinatie en het bewaken van de kwaliteit van prenatale screening in Zuidwest Nederland (regio Rotterdam)

Stichting Prenatale Screening Randstad Midden
Op deze site vindt u informatie over de coördinatie en het bewaken van de kwaliteit van prenatale screening in Randstad Midden (regio Den Haag - Leiden)

RadiologyInfo.org (Engelstalig)
Algemene Engelstalige site van Amerikaanse Radiologen met veel informatie over echoscopie (wat u kunt verwachten tijdens en na een echo, hoe een echo (technisch) gemaakt wordt, hoe de apparatuur eruit ziet).